С навлизането на технологиите индустрията и работни места се променят. Ако работодателите не обърнат внимание на това са изправени пред това да изгубят най-ценните си кадри.

Струва ти се налудничево? Само гледай!

Преди по-малко от десетилетие повечето хора се радваха да работят от офис, защото офисът олицетворяваше успеха.

Тогава на дневен ред беше "оправданието": Не възможно е да се концетрираш върху работата си от друго място освен в офиса. Вероятно в някои случаи е така, но това зависи изцяло от теб самия(та) и разбиранията ти за комфортно работно място.

В днешно време офисите обикновенно са препълнени от множество служители, които работят в различни отдели. Това от своя страна не е лошо нещо, защото във всеки един момент можеш да научиш нещо ново, нещо интересно. Но това леко разсейване убива концентрацията ти, което пък от своя страна се отразява и на продуктивността ти...

Какво може да се промени?

Разбира се би могло да се приложи стария трик, в който всеки служител да бъде "пакетиран" в негова лична картонена кутийка. Но това от своя страна съсипва отборния дух и увеличава риска от загубата, която споменах по-горе.

Е, какво може да се промени?

Както една от любимите картинки показва: Служителите остават, когато те са:

ЦЕНЕНИ е много важна ключова дума. Ако служителите си вършат работата стриктно и с уважение към бизнеса няма причина, защо да не могат да работят от всяко място, от което се чувстват комфортно.

Защо компанийте не го практикуват?

Обичам да се срещам с хора от бизнеса, с които да обменяме идеи и опит. На последните ми срещи, ми беше люботино, какво мислят останалите хора за идеята да работим от всякъде, за това и започнах да говоря повече за това.

Но познай, повечето отговори бяха: "Луд ли си, това се случва само в Холивуд".

Това доста ме очуди, за това реших да се задълбая още по-надълбоко. Когато попитах същите тези хора "Защо?" получавах различни отговори, от гледна точка на сигурността така и до лошата интернет връзка.

Нека погледнем обективно над нещата. Живеем в 21ви век, а днес е 30 Януари 2017. Можеш да отвориш Instagram от всякъде, а проблемът е интернет свързаността? Относно сигурността, винаги може да бъде използвана частна мрежа, която бива предоставяна от твоя мобилен оператор. В този случай и двата проблема не са валидни.

Какво излиза? Единствената адекватна причина, защо работодателите не позволяват на служителите си да работят от различни места е доверието.